2021-07-25 07:06:17• hírek • Bede Emőke

Villámcsődülettel zárta népzenei táborát az Aranykapu Kulturális Egyesület

Egy nagyszerűen sikerült népzenei táboron van túl az Aranykapu Kulturális Egyesület, s annak érdekében, hogy a több napon át tartó foglalkozás utolsó momentumai is emlékezetesek maradjanak, a szervezők úgy döntöttek, péntek délután egy villámcsődülettel zárják a hetet.

„A népzenei táborunk utolsó pillanatait éljük itt a rendezvénytéren. Az az ötlet született, hogy ne akárhogy, hanem egy villámcsődülettel zárjuk le ezt a néhány napot, tehát a gyerekek nem színpadon fogják megmutatni, hogy mit tanultak, hanem váratlanul, az utca emberének. Tizenheten vannak, akik ezt a tábort végigcsinálták velünk. Gyakorlatilag előzetes tudás nélkül, nulláról indultak, és most azt szeretnénk megmutatni, hova jutottak négy-öt nap intenzív gyakorlás mellett” – magyarázta a Szatmár.ro-nak a helyszínen Nezezon Enikő, az egyesület vezetője.




Mint megtudtuk, az immár második alkalommal megrendezett táborban a gyerekek két nyíregyházi oktató segítségével a népi furulyával és a citerával ismerkedhettek meg, Mátyás Erika tanárnő pedig népdalokat tanított nekik. Ugyanakkor nem maradtak el a kézműves foglalkozások sem, melyről a kisfiúk mellkasán, illetve a lánykák hajában díszelgő nemeztulipánok árulkodtak. S noha a hangsúly egyértelműen a hangszereken volt, azért jutott idő a gyerekek kedvenc népi játékaira is, így a tábor mindvégig kiváló hangulatban telt.


Az Aranykapunál azonban a népzenei tábor lezárultával sem áll meg az élet, hiszen hétfőn már indul a Tekergő mesehét, melynek során lesz élőszavas mesemondás, mesejáték, meseírás, sőt mesedráma is. Az egyesületnél tehát egész nyáron zajlik majd az élet – erről részletesebben az ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk -, de természetesen a 20. Partiumi Magyar Napok keretében is lehet majd velük találkozni. Nezezon Enikő elárulta, az Aranykapu szigeten ebben az évben is rengeteg kézműves program, látványos mesterségbemutató, jurta és könyvbemutató is lesz, melyre természetesen nagy szeretettel várnak és hívnak mindenkit.








 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: